425 - Webinar Waterstof in hoge temperatuur industrie

Datum: 2021-03-11 16:00:00

Omschrijving:

Op 11 maart presenteert Sander Gersen van DNV van 16:00 tot 17:00 uur over het "Toepassen van waterstof in hoge temperatuur industrie". 

 

Waterstof: De snelste route voor het decarboniseren van industriële verhittingsprocessen
Voor energie-intensieve industriële productieprocessen (bijvoorbeeld de glas-, food- en keramische sector) is er een enorme uitdaging om bestaande verwarmingsprocessen koolstofvrij te maken. Een snelle en duurzame route om de koolstof-intensiteit van deze processen te realiseren is door aardgas te vervangen door waterstof. De technologie daarvoor is echter nog niet beschikbaar. Onder leiding van Celsian en DNV is een internationaal industrieconsortium opgezet met als doel verbrandingstechnologie te ontwikkelen voor een geleidelijke overgang van aardgas naar waterstof. Daarmee levert dit onderzoeksprogramma een belangrijke bouwsteen voor het uitrollen van de duurzame waterstof waardeketen.
 
In deze presentatie worden de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor het succesvol toepassen van waterstof als brandstof voor verschillende industriële verwarmingsprocessen beschreven. In presentatie worden onder andere de verschillen in verbrandingseigenschappen van aardgas en waterstof behandeld en in hoeverre deze verschillen de prestaties van branders beïnvloed wanneer waterstof wordt bijgemengd aan aardgas.
 
 

 

LET OP:

aanmelden kan door de link hier direct onder naar sectie LEDEN TEG Webinars te volgen
klik NIET op de gebruikelijke aanmeldingsprocedure, daarop volgt een foutmelding.

(omdat we geen kosten in rekening brengen snapt de Mollie betalingsdienst dit niet)
(ook het overzicht van "leden die gaan" functioneert dus niet)

Volg deze LINK naar het TEG Webinar

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: € 0

Locatie: Internet (Google Maps link)