426 - Webinar Plasma-reactor maakt goedkope kunstmest

Datum: 2021-03-31 16:30:00

Omschrijving:

Onder het motto "wat ons boeit, bindt ons" zijn we binnen het TEG van alle markten thuis. We hebben Prof. Guus Pemen van Electrical Energy Systems aan de TU Eindhoven bereid gevonden om ons bij te praten over het produceren van kunstmest uit elektriciteit. 

Webinar "Plasma-reactor maakt goedkope kunstmest" op woensdag 31 maart van 16:30 - 17:30/18:00.

Met ultramoderne plasmatechnologie goedkope kunstmest maken voor kleine boeren. Het klinkt misschien als magie, maar het is nu werkelijkheid geworden. Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben een kleine plasma-reactor gebouwd die vloeibare kunstmest maakt met behulp van alleen zon, water en lucht. "De installatie is eenvoudig op te zetten, duurzaam en zeer efficiënt", zegt TU/e-onderzoeker Fausto Gallucci, die samen met partners in Afrika, Duitsland en Portugal succesvolle tests van het apparaat heeft gedaan in Oeganda. "We willen de reactor nu op de markt brengen, zodat hij beschikbaar komt voor boeren over de hele wereld".

https://www.tue.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/18-02-2021-plasmatechnologie-maakt-kunstmest-bereikbaar-voor-kleine-boeren/ 

Onderzoekers van de TU/e hebben een kleine plasma-reactor ontwikkeld om goedkope kunstmest te maken van zonlicht, water en lucht. Dit kan uitkomst bieden voor kleine boeren, omdat de reactor eenvoudig geïnstalleerd kan worden en duurzaam en efficiënt werkt. Het systeem is energiezuinig doordat alleen de elektronen (die de reactie aandrijven) in het plasma een hoge snelheid en temperatuur bereiken. Het omringende gas blijft relatief koel. In de reactor wordt eerst N2 uit de lucht via stikstoffixatie omgezet in NOx, dat dan met zuurstof en water reageert tot nitraat. Dit kan vervolgens worden gebruikt als ingrediënt voor vloeibare meststof. Het apparaat is succesvol getest in Oeganda. De onderzoekers willen het nu op de markt brengen.

https://www.technischweekblad.nl/nieuws/plasma-reactor-maakt-goedkope-kunstmest

 

 

 

 

 

LET OP:

aanmelden kan door de link hier direct onder naar sectie LEDEN TEG Webinars te volgen
klik NIET op de gebruikelijke aanmeldingsprocedure, daarop volgt een foutmelding.

(omdat we geen kosten in rekening brengen snapt de Mollie betalingsdienst dit niet)
(ook het overzicht van "leden die gaan" functioneert dus niet)

Volg deze LINK naar het TEG Webinar

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: € 0

Locatie: Internet (Google Maps link)