446 - TEG 100 Jaar Gas bij DNV in Groningen

Datum: 2023-04-21 10:00:00

Omschrijving:

Zo.... de ALV zit erop, we kunnen weer een jaar door! Met een goed bezochte bijeenkomst op de TU Delft over Control Room of the Future, en het simuleren van onze elektriciteitsnetten en besturingssystemen, en het weerbaar maken tegen cyberaanvallen.

Voor TEG 100 Jaar Gas is het programma is helemaal klaar. Op 21 april gaan we een inspirerende dag beleven, met naast de inleiding door Wim van Gemert over 100 jaar gas in Nederland, ook eigen deelname aan diverse workshops over de ontwikkelingen het gebied van waterstof, met verschillende vooraanstaande partijen.

Ja, het is de hele dag, en in Groningen, maar ook met het openbaar vervoer goed te bereiken en mocht je elektrisch rijden, dan zijn er 35 laadpalen, met nog eens diverse laadmogelijkheden vlak in de buurt.

Vergeet je niet aan te melden!

 

Beste TEG Leden, 

Voordat COVID uitbrak hadden we de TEG 100 Jaar Gas bijeenkomst gepland voor 27 maart 2020. Uiteindelijk is het nu dan zover en zullen we deze bijeenkomst alsnog gaan houden, en wel op vrijdag 21 april 2023.

Vanaf 10:00 uur zijn we welkom bij DNV, waar wij een eigen TEG ontvangst zullen krijgen en na de lunch zullen aansluiten bij de open dag van de feestelijke opening van het nieuwe sustainable en high tech DNV Technology Centre in Groningen, met focus op waterstofgas.

Het programma ziet er als volgt uit:

10:00u.  Welkom met koffie

10:30u   Opening en introductie door gastheer Johan Knijp

11:00u   Presentatie 100 Jaar Gas - Wim van Gemert (Gasunie/Hanze Hogeschool)

11:45u   Discussie / vragen

12:00u   Lunch

13:00u   Deelnemen aan opendag 

16:00u   Napraten met een drankje

 

Topics tijdens de opendag:

 

Het DNV Technology Centre kan via het openbaar bereikt worden, de bus stopt voor de deur. 
Lokatie: Zernikelaan 14, 9747 AA Groningen.

https://www.dnv.com/events/join-the-customer-day-of-dnv-s-technology-centre-groningen-the-netherlands-238714

Wim van Gemert is een chemisch technoloog van TU/e en is ook op die universiteit gepromoveerd. Na enige gebruikelijke omzwervingen heeft hij een productieve periode beleefd bij TNO in Apeldoorn, waar hij onderzoekgroepen heeft opgezet verband houdende met bodemreiniging en verwerking van chemisch afval. Vanaf eind jaren '80 is Wim bij Gasunie in Groningen in dienst gekomen en heeft daar in meerdere functies gewerkt aan en verantwoordelijk geweest voor innovatie in gastoepassingen. Vanaf 2006 is hij Leading Lector Energietransitie bij Hanzehogeschool Groningen geworden. Om het genoemde thema Energietransitie body gegeven heeft hij onder andere een onderzoekslab (RenQi) en een living lab (EnTranCe) voor energietransitie opgezet. Parallel daaraan heeft hij een tweetal internationale MSc opleidingen geïnitieerd.

Vanaf 2018 is Wim met pensioen gegaan, hetgeen hem de ruimte geeft om, samen met wereldwijd opererende oudstudenten, een mondiaal kennisnetwerk op te zetten onder de missie "People in Power" (ResQ).

Prijs: € 12.50

Locatie: Zernikelaan 14, 9747 AA Groningen (Google Maps link)

Klik hier om in te loggen Klik hier om u bij TEG te registreren